برشته کاری (رُست) قهوه چیست؟
به عبارت ساده و روان یعنی بو دادن قهوه خام یا همان قهوه سبز ، این عملیات برشته کاری می گویند. طی فرایند حرارت دادن با ماشین آلات خاص تمامی دانه های سبز قهوه به صورت مجزا با توجه به نوع دان و ترکیبات میکس ها دانه های قهوه برشته می شود فرایند رُست یک عملیات شیمیایی است که ترکیبات مولکولی پروتئینهای مواد غذایی را تغییر میدهد، این عمل باعث تغییر طعم و مزه دانهها و مغزدانهها به شکل مطلوب میگردد. انواع قهوه و شکلات نیز به ترتیب از دانههای بو داده قهوه و کاکائو تهیه میشوند. هدف از برشته کاری دقیقا به وجود آرونده یک طعم تلخ ولی دلچسب و گیرا از قهوه می باشد وهمین طور ماندگاری قهوه بیشتر خواهد شد. باید در نظر داشته باشیم رستری یا برشته کاری یک کار فوق العاد حرفه و تخصصی می باشد که باید تمامی اصول را رعایت کرد. هم زمان با ورود چای به قهوه خانه ها توسط ارمنی ها دستگاه هایی معدودی برای برشته کاری هم وارد ایران شد. ایران تنها کشوری است که قهوه را به صورت خام وارد می کند و خودش برشته کاری را انجام می دهد.
در سال های اخیر صعنت قهوه و نوشیدن قهوه و برشته کاری در ایران رشد قابل توجه ای داشته است.
صنعت برشتکاری هم درست با ورود قهوه و در دوران سلطنت صفوی به ایران آمده است دقیقا قرن پانزدهم قهوه در آن زمان برشته کار قهوه یا همان رُستر امروزی بودن ، اما برشته کاری آنها همانند رُستر های امروز اصلا نبود آنها با وسیله ای شبیه تابه با دسته های بسیار بلند به این کار می پرداختند.
تفاوت میکس قهوه قبل از برشته کاری و بعد از برشته کاری
میکس قهوه یکی از موضوعات خیلی مهم در صنعت قهوه می باشد زیرا باعث تعادل طعمی در قهوه می شود.
در صورت میکس دانه های قهوه قبل از برشته کاری، دانه های قهوه به یک تعادل طعمی تقریبا یکسانی میرسند و اگر میکس دانه ها بعد از برشته کاری انجام شود که استراتژی کارخانه قهوه گلوریزه هم به همین منوال هست، شما میتوانید به یک دایره طعمی گسترده تری دست پیدا کنید. البته دانه ها را گاها با درجات برشته کاری مختلف هم می توان میکس نمود که توصیه نمی شود