عطر و طعم قهوه به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از مهم ترین آنها اقلیم جغرافیایی و ارتفاع رشد درختچه قهوه است. از آنجا که ارتفاع مهم ترین عامل در تعیین عطر و طعم قهوه است در این مطلب به تاثیر ارتفاع رشد بر عطر و طعم قهوه پرداخته شده است.

 

تاثیر ارتفاع رشد بر عطر، طعم، شکل و اندازه قهوه

  • گونه های عربیکا در ارتفاع 2000-600 متر از سطح دریا رشد می کنند. دانه قهوه عربیکا چگالی بیشتری داشته و شیار میانی آن تقریبا بسته و منحنی شکل است.
  • گونه های ربوستا در ارتفاع 750-200 متر از سطح دریا رشد می کنند. دانه قهوه ربوستا چگالی کمتری دارد و شیار میانی آن تقریبا باز است.
  • قهوه ای که در ارتفاع بالا رشد کرده خوش طعم تر و خوش عطرتر است.
  • قهوه پرورش یافته در ارتفاعات بالا اسیدیته بالاتری دارد.
  • قهوه رشد یافته در ارتفاعات پایین تر طعمی نسبتا خاکی دارد و کاراکترهای طعمی آن پایین تر است.
  • دانه قهوه ای که در ارتفاعات بالاتر پرورش یابد، سخت تر است و تراکم بیشتری دارد. بنابراین از قند بیشتری نسبت به دانه قهوه نرم رشد یافته در ارتفاعات پایین برخوردار است.
  • قند بیشتر یکی از دلایل افزایش عطر و رایحه قهوه است. بنابراین ارتفاع بیشتر منجر به افزایش رایحه قهوه می شود.

تاثیر ارتفاع رشد بر عطر و طعم قهوه

تاثیر ارتفاع رشد بر عطر و طعم قهوه

  • در ارتفاع کمتر از 762 متر از سطح دریا، دانه های قهوه بسیار نرم، ساده و تلخ پرورش می یابند.
  • در ارتفاع حدود ۹۱۴ متر از سطح دریا دانه‌ های قهوه نرم و تقریبا شیرین مزه حاصل می شود.
  • در ارتفاع حدود ۱۲۰۰ متر از سطح دریا، دانه‌ های قهوه با رایحه‌ مرکبات، وانیل، شکلات و آجیل به دست می آید.
  • در ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر از سطح دریا، دانه های قهوه با رایحه‌ تند، فلورال و میوه ‌ای رشد می کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *