مستر رستر کیست؟

همان طور که از نام آن پیداست مستر رستر وظیفه رست کردن دانه‌های قهوه را بر عهده دارد. اگر تا به حال دستگاه رست قهوه را دیده باشید می‌توانید بفهمید که رست کردن قهوه کار چندان آسانی هم نیست. شغل رستر قهوه پیچیده است، به تجهیزات خاصی نیاز دارد و کسی که این کار را انجام می‌دهد باید علم این کار را داشته باشد.

تخصص رستر چیست؟

تا اینجا متوجه شدیم که رستر کیست؟ اما رستر قهوه چه می کند؟ به نظر شما کار رستر تنها این است که کنار دستگاه بایستد و دانه‌های قهوه را تفت دهد؟ باید بدانید که این‌طور نیست. رسترها بیش از چیزی که ما تصور می‌کنیم دانش و تخصص دارند. بیایید بیشتر با این متخصصان پشت صحنهٔ قهوه آشنا شویم.

نقش مستر روستر در دستیابی به بهترین رست قهوه

ویژگی های یک رستر قهوه حرفه ای چیست؟

دانش

  • رستر انواع دانه‌های قهوه را می‌شناسد. دو دستهٔ کلی قهوه عربیکا و روبوستا است و هرکدام زیرمجموعه‌های زیادی دارد که رستر با آن‌ها آشناست.
  • رستر مبدأ هر کدام از انواع دانه‌ها را می‌داند و از مراحل آماده‌سازی، تولید و خرید و فروش دانه‌ها آگاه است.
  • رستر دانش رست کردن دانه‌های قهوه را دارد و کدهای رنگی برشت دانه‌ها را بلد است. این کد‌ها و دامنه‌های مختلف آن معمولاً در نمودارهای رنگی نشان داده می شود و برای تعیین مقداربرشته شدن دانه‌ها استفاده می‌شود.
  • رستر درجه‌بندی آسیاب دانه‌های قهوه را می‌شناسد. اندازهٔ آسیاب دانه‌ها برای ابزار‌های مختلف دم‌آوری متفاوت است. این اندازه‌ها به شش حالت زبر، متوسط، متوسط تا نرم، نرم، خیلی نرم و اندازهٔ ترک تقسیم‌بندی می‌شوند. رستر می‌داند قهوه‌ای که در هرکدام از این اندازه‌ها آسیاب شده است از نظر زبری و نرمی دقیقاً چطور باید باشد.

مهارت ها

  • رستر فرایند رست شدن دانه‌ها را پایش می‌کند و درجهٔ رست شدن آن را تعیین می‌کند تا رنگ و طعم دلخواه را به دست بیاورد. هزاران واکنش شیمیایی طی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای که قهوه در حال رست شدن است اتفاق می‌افتد و کنترل آن کار دشواری است. تغییرات بسیار کوچک در دما، رطوبت، جریان هوا و زمان می‌تواند تغییرات چشمگیری در طعم نهایی قهوه ایجاد کند. رستر باید شرایط محیط و برنامهٔ رست کردن را به دقت پایش کند.
  • رستر دانه‌‌های سبز قهوه را از نظر رنگ، شکل و اندازه بررسی می‌کند تا همه یکدست باشند. هم اندازه بودن دانه‌ها باعث می‌شود یکدست برشته شود. اگر دانه‌ها هم‌اندازه نباشد دانه‌های کوچکتر زودتر برشته می‌شوند و بر طعم نهایی قهوه تاثیر می‌گذارد.
  • رستر می‌تواند دانه‌های قهوه را از نظر حسی ارزیابی و آن‌ها را از نظر ظاهر، بو، طعم و رایحه با هم مقایسه کند و برای بهبود کیفیت آن اقداماتی انجام دهد.
  • یکی از مهارت‌های خاص رستر این است که می‌تواند دانه‌های قهوه را براساس ویژگی ها، اندازه، رنگ، میزان رطوبت، طعم، اسیدیته، بادی یا رایحهٔ آن‌ها دسته‌بندی کند.
  • رستر برای این که دستورالعمل رست کردن دانه‌های قهوه را به دست بیاورد مقدار کمی از دانه‌ها را با دستگاه رست کوچک‌تری رست می‌کند و زمان، دما و ویژگی‌های دانه‌ها را بررسی می‌کند. به این کار رست نمونه می‌گوییم.
  • رستر می‌تواند ویژگی‌های طعم قهوه از جمله بادی، عطر، اسیدیته، تلخی، شیرینی و طعم پایانی آن را تجزیه و تحلیل و ارزیابی کند.
  • رستر با مخلوط کردن دانه‌های مختلف قهوه ترکیب‌های جدید قهوه را طراحی می‌کند و محصول جدیدی با عطر و ویژگی‌های طعمی جدید ایجاد می‌کند و آن‌‌ها را آزمایش می‌کند تا از کیفیت عطر و طعم این ترکیب‌های جدید مطمئن شود.
  • رستر وظیفهٔ بررسی قهوه از نظر شرایط ایمنی تولید مواد غذایی و انطباق شرایط تولید قهوه با استاندارد‌های لازم را دارد.

سخن پایانی

رستر‌ها هنرمندان پشت صحنهٔ داستان قهوه هستند اما نقشی کلیدی در شکل‌گیری این داستان برای ما دارند. در این مقاله با مفهوم رست کردن آشنا شدیم و دانستیم که رستر کیست، چه تخصصی دارد و چه نقش مهمی در ایجاد عطر و طعم دلپذیر قهوه دارد.

حالا که بیشتر با رستر آشنا شدید و از فرایند خاص رست کردن قهوه آگاه شدید هنگامی که از نوشیدن قهوه‌تان لذت می‌برید حتماً به یاد هنرمندانی می‌افتید که با دقت فراوان برای این حس لذت‌بخش شما تلاش کرده‌اند.