روش های برداشت میوه های گیاه قهوه گوناگون اند. مانند برداشت توسط ماشین ها، تکاندن درخت ها و شاخه ها، چیدن با دست و… . اگر بخواهیم همۀ این روش ها را دسته بندی کنیم، دو روش عمده وجود خواهند داشت.

Strip picked -1

Selectively picked -2

 

کلمۀ Strip به معنای برهنه کردن و تهی کردن است. در این روش تمام میوه های یک درخت چیده می شوند، بدون توجه به اینکه آیا میوه ها رسیده اند یا نه، آنچنان که درخت تقریباً برهنه و تهی از میوه می شود. این روش بیشتـر برای روبوستا به کار می رود. در روش قدیمی آن درخت ها و شاخه هایشان را می تکاندند تا میوه های رسیده و نارسیده بر روی زمین یا پارچه ای بریزند و جمع آوری شوند. اما امروزه اختـراع دو ماشین کاربردی، کار برخی از کشاورزان را آسان کرده اند.

دستگاه هایی که کشاورزان برای برداشت قهوه استفاده می کنند، بستگی به شرایطی همچون ارتفاع کشت قهوه، همواری و میزان مساحت زمین های زیر کشت دارد. تصویر شمارۀ 1، مربوط به یک استـریپر مکانیکی است. استـریپر های مکانیکی دستگاههایی جهت کندن میوه قهوه به صورت تکاندن شاخه ها هستند. تصویر شمارۀ 2، یک ماشین برداشت کمباین را نشان می دهد که ویژۀ مزارع صاف و مسطح قهوه است. ماشین برداشت بیشتـر مناسب مزارع روبوستا و مزارع عربیکایی است که در ارتفاع پایین تری کشت می شوند.

کلمۀ Selectively به معنای «به طور انتخابی» است. در این روش میوه های رسیدۀ قهوه توسط افرادی انتخاب و با دست چیده می شوند. به علت هزینه بر و وقت گیر بودن این روش، بیشتـر برای قهوه های عربیکا مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که تعداد کارگرانی که با دست گیلاس های قهوه را می چینند زیاد است و در نهایت دستمزد های آنها به هزینه های بالاتری برای کشاورزان می انجامند.

گیلاس های رسیدۀ گیاه قهوه، قیمت بالاتری نسبت به گیلاس های نارس دارند و علت آن هم، کیفیت بهتـر عطر و طعم های درون دانه های رسیده است. از این جهت بسیاری از کشاورزانی که درخت های عربیکا می کارند، برداشت و چیدن با دست را ترجیح می دهند و پس از چیده میوه های رسیده، اجازه می دهند مابقی دانه های نارس نیز، به شاخه ها برسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *