- درباره قهوه

قهوه ؛ نوشیدنی تلخ دلچسب

قهوه بر بهبود عملکرد مغز اثر گذار است و کافئین موجود در آن موجب آزاد شدن آدرنالین می شود. نتیجه آزادسازی آدرنالین، تولید انرژی و بالا بردن سوخت و ساز و نشاط در انسان است.

اگر می خواهید یک روز با نشاط را شروع کنید پس از بیدار شدن یک فنجان قهوه بنوشید. همچنین در کارهایی که نیاز به تمرکز دارند ، قهوه کمک میکند هوشیارتر باشید و با راندمان بالاتری کار خود را انجام دهید 

- یک فنجان قهوه لطفا !

لذت نوشیدن یک فنجان انرژی

قهوه به عنوان یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در اکثر نقاط دنیا استفاده می شود. اصلی ترین ماده موثر در قهوه کافئین می باشد که حاوی مواد معدنی و مملو از آنتیاکسیدان‌ها است.

پس از نوشیدن قهوه کافئین موجود در آن سریعا جذب بدن شده و مستقیماً بر روی سیستم اعصاب مرکزی اثرگذار است. ابتدا احساس خستگی و خواب‌آلودگی را منشا آن آدنوزین است را از کار می اندازد و پس از آن باعث تولید و افزایش نوراپی نفرین و دوپامینمی شود.

مهم ترین ضرورت نوراپی نفرین حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت را عهده داراست.

مزایا و خواص نوشیدن یک فنجان قهوه 🙂

تقویت حافظه‌ی کوتاه مدت

کافئین موجود در قهوه تاثیر مستقیم بر حافظه کوتاه مدت و افزایش عملکرد مغز دارد. براساس آزمایشاتی که انجام شده است ،کسانی که قهوه می نوشند حافظه کوتاه مدت آنها عملکرد بهتری نسبت به سایر افراد دارد.

آنتی اکسیدان و ضد سرطان

میزان آنتی اکسیدانی که در قهوه وجود دارد حتی از کاکائو و چای سبز که از منابع سرشار آنتی اکسیدان به شمار می روند بیشتر است. آنتی اکسیدان باعث پیشگیری از انواع سرطان، انواع بیماری‌های قلبی و عروقی، انواع سکته،آرتروز و افزایش طول عمر می شود.

کاهش ابتلا به بیماری‌های کبد

مصرف روزانه 4 فنجان قهوه ابتلا به بیماری‌های کبد را به طور خارق‌العاده‌ای به حداقل می رساند. مصرف قهوه می تواند سطح آنزیم‌های کبدی ناشی از التهابات کبد را کاهش دهد.

کاهش ابتلا به آلزایمر و زوال عقل

مصرف قهوه از طریق واکنشهای پیچیده عصبی از بروز بیماری الزایمر جلوگیری میکند. قهوه مستقیما بر ایجاد پلاک‌های آمیلوئیدی و کلاف‌های رشته‌ای داخل نورونی تداخل ایجاد میکند. همچنین قهوه‌ با کاهش ابتلا به دیابت نوع ، آلزایمر و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

بهبود عملکرد فیزیکی و ورزشی

ورزشکاران در جهت افزایش و بهبود عملکرد فیزیکی مصرف کافئین قبل و بعد از تمرینات ورزشی انجام میدهند. مصرف قهوه در تمرینات موجب افزایش استقامت ، تقویت انقباض عضلات و کاهش دردهای عضلانی می‌شود.

کاهش ابتلا به دیابت نوع 2

قهوه از طریق خاصیت ضد التهابی و محافظت از لوزالمعده که تولید کننده انسولین در بدن است باعث کاهش خطر دیابت نوع دو میشود.

کاهش بیماری‌های قلبی

مصرف قهوه صدمات شریانی ناشی از التهابات را کاهش وخطر ابتلا به بیماری قلبی را به حداقل می رساند. با توجه به تحقیقات انجام شده مصرف روزانه 2 تا 4 فنجان هر نوع قهوه  20% امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

کاهش افسردگی

از خواص قهوه کاهش افسردگی است.قهوه به دلیل کنترل انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین و سروتونین امکان ابتلا به افسردگی را در افراد کاهش میدهد.می توان اینطور بیان کرد که قهوه رابطه عکسی با افسردگی دارد.

کاهش ابتلا به سرطان

طبق تحقیقات انجام شده در دانشکده هاروارد قهوه خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان و همچنبن خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر در زنان را 25 درصد کاهش می هد.خاصیت ضد التهابی قهوه از جمله دلایل کاهش ابتلا به سرطان در مردان و زنان است.

کاهش ابتلا به نقرس

نقرس بیماری است که یکی از دلایل بروز آن غلظت بالای اسید اوریک است.جالب است بدانید مصرف قهوه با کاهش اسید اوریک خطر ابتلا به این بیماری را در افراد به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد کاهش می دهد.

قهوه گلوریزه با سالها تجربه در فروش پودر قهوه و دانه قهوه بصورت سنتی ، این بار تصمیم بر فروش اینترنتی دانه و پودر قهوه کرده تا در تمامی شهرها و استانها، در دسترس شما باشد.

انواع قهوه تازه و فرآوری‌شده را میتوانید به صورت آنلاین خریداری کنید و در آدرس دلخواه تحویل بگیرید.

 

انواع قهوه

با عطر و طعم منحصر به فردی که قهوه دارد آن را بعد از آب به یک نوشیدنی بسیار پرطرفدار تبدیل کرده است.همچنین به دلیل محبوبیتی که دارد میتوان یکی پردرآمد ترین صنایع می باشد.قهوه فرانسه،ترک، دمی و خانواده اسپرسو چهار خانواده اصلی قهوه می باشند که ما در این قسمت به معرفی  ویژگی های آنها می پردازیم.البته پودر قهوه نیز جز گروه های قهوه می باشد اما چون کافئین آن بسیار پایین است و روش دم کردن خاصی ندارد بی کیفیت ترین نوع قهوه محسوب می شود (نسکافه نوعی از این پودر قهوه می باشد).

 

  1. قهوه فرانسه
  2. قهوه ترک
  3. قهوه دمی
  4. خانواده اسپرسو که خود شامل انواعی است

قهوه فرانسه

تنها علت نام گذاری قهوه فرانسه این است که مخترع آن اولین بار این قهوه را در کشور فرانسه درست کرده است.قهوه فرانسه یک نوع قهوه برزیلی است که در برزیل کشت می شود این قهوه در مقایسه با دیگر قهوه ها چرب تر و دارای روغن بیشتری است ولی از کافئین کمتری برخوردار می باشد و علت آن رقیق بودن این نوع قهوه است. برای درست کردن آن از دستگاه فرنچ پرس استفاده می شود و نسبت به قهوه اسپرسو و ترک دانه درشت تری دارد تا بعد از دم کردن از صافی یا فیلتر رد شود. قهوه فرانسه را 60 تا 70 درصد برشته می کنند و برای تهیه آن دانه قهوه را کامل میسابند و پس از اضافه کردن آب جوش منتظر می مانند تا دم بکشد. هر چه درصد روبوستا در یک بسته قهوه بیشتر باشد، کافئین آن بیشتر است. اگر میخواهید کافئین بیشتری دریافت کنید آن را بجای فنجان در لیوان سرو و میل کنید این قهوه را  بستگی به سلیقه شما همراه با شیر یا بدون شیر می توان نوشید.

 


قهوه ترک

قهوه ترک همان طور که از نامش پیداست به صورت اختصاصی قهوه کشور ترکیه می باشد و شروع رواج آن از دربار پادشاه عثمانی بوده است .البته بجز ترکیه این قهوه در کشورهای خاورمیانه و اروپای شرقی نیز تهیه و استفاده میشود ولی در کل نام این قهوه به اصالت آن برمی گردد.نکته مهمی که این قهوه را از سایر قهوه ها متمایز می کند این است که پودر آسیاب شده قهوه ترک را بدون رد کردن از فیلتر در فنجان سرو می کنند. این نوع قهوه به صورت پودر خیلی نرم آسیاب می شود که با ظرف مخصوصی بنام جذوه به همراه آب به جوش می آید.

قهوه دمی

اسپرسو و قهوه دمی دو روش متفاوت و بسیار محبوب برای دم آ وری قهوه هستند که بر طعم این نوشیدنی اثرگذارند. در قهوه دمی یک قهوه صاف بدون ته نشین و فاقد کف را  خواهید داشت که با استفاده از قهوه ساز های مانند سایفون،کمکس و V60 بصورت قطره ای و فیلتری تهیه می شود.

 

خانواده اسپرسو و انواع آن

تفاوت انواع اسپرسو برپایه موادی است که به آن اضافه می گردد اسپرسو با دستگاه کاپوچینو ساز تهیه می شود . بیشترین نوع قهوه سرو شده در کافه ها ازخانواده اسپرسو می باشند و سه ویژگی مشترکی که این دسته بندی دارد : اسپرسو، شیر بخار داده و کف(فوم شیر) می باشد.

 

 


اسپرسو

نوشیدنی اسپرسو از یک شات اسپرسو در یک فنجان است و پایه اصلی انواع اسپرسو است.

کاپوچینو

کاپوچینو در فنجان سرو  می شود و مراحل تهیه آن به این صورت است : یک شات اسپرسو ، شیر بخار شده ، 2تا 3 سانتی‌متر کف روی شیر و در آخر شکلات رنده شده.

کافه لاته

مواد تشکیل دهنده لاته، یک شات اسپرسو ، بخار شیر و کف به ضخامت یک سانتی متر هستند . این قهوه در لیوان تامبلر ( لیوان شربت خوری یک نوع از آن است ) سرو می شود.

موکا

موکا یا همان موکاچینو از یک شات اسپرسو ، پودر شکلات ، شیر بخار شده ،2 تا 3 سانتی‌متر کف و پودر شکلات در مرحله آخر تشکیل دهنده مواد آن می باشند.

دبل اسپرسو

دبل اسپرسو از دو شات اسپرسو در یک فنجان اسپرسو تهیه می‌شود.

کورتادو

یک اسپرسو دبل شات ، شیر چوشیده شده ، کرم قهوه وانیلی و لایه ای از کف شیر یک کورتادو را برای شما به ارمغان می آورد.(از کرم قهوه عسلی برای کورتادو عسلی نیز می توان استفاده کرد)

 

ماکیاتو

ماکیاتو به دو نوع ماکیاتو کوتاه و ماکیاتو بلند تقسیم می شود. در ماکیاتو کوتاه یک شات اسپرسو با بخار شیر و کف در فنجان کوتاه سرو میشود .اما در ماکیاتو بلند دبل با بخار شیر و کف در لیوان بلند تر سرو می شود. بخار شیر و کفی که روی فنجان ایجاد می شود تلخی اسپرسو را کاهش می دهد.

آفوگاتو

آفوگاتو به عنوان دسر تابستانی در کافه ها سرو می شود در تهیه آن یک شات اسپرسو یا دبل اسپرسو به یک اسکوپ بزرگ بستنی وانیلی اضافه می شود.

فلت وایت

فلت وایت از یک شات اسپرسو با بخار شیر بدون کف تهیه می شود.تنها تفاوت آن با کاپوچینو نداشتن کف و شکلات روی آن است.

آمریکانو

این نوع 2/3 یک فنجان با آب داغ پر می شود و یک شات اسپرسو داغ به آن اضافه می شود.

 

در نوشیدن قهوه زیاده روی نکنید

قهوه هم مانند همه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها علی‌رقم اینکه خواص بسیار خوبی دارد ، اگر زیاده از حد مصرف شود ، مشکلاتی را در پی دارد . نوشیدن تا 5 فنجان قهوه برای کسانی که  عادت به نوشیدن آن دارند و تا 3 فنجان برای کسانی که تازه شروع به استفاده از قهوه کردند ، مجاز است. بیشتر از این مقدار مشکلاتی در پی دارد که ذر زیر به آن اشاره شده است:

اضطراب و بی قراری

مصرف بیش از حد قهوه به دلیل آزاد شدن بیشتر هورمون استرس (کورتیزول)  نوشیدن قهوه در بعضی از افراد عامل بی قراری و اضطراب می شود . بنابراین اگر فرد مضطربی هستید از نوشیدن آن خوداری کنید.

افزایش فشار خون

مصرف بیش از حد قهوه باعث افزایش ناگهانی فشار خون می گردد پس اگر مبتلا به بیماری فشار خون هستید باید با احتیاج و به مقدار بسیار کم قهوه مصرف کنید که دچار مشکل نشوید.

تپش قلب

اگر عادت به نوشیدن قهوه ندارید ، در بعضی افراد نوشیدن قهوه باعث تپش قلب می شود. بنابراین بهتر است از قهوه با کافئین پایینتر استفاده کنید تا لذت نوشیدن قهوه خراب نشود.

خستگی مفرط و مشکلات غدد فوق کلیوی

اگر همیشه دچار خستگی مفرط هستید برای رفع این مشکل از قهوه استفاده نکنید ، چرا که قهوه موقتا سطح انرژی شمارا بالا میبرد و به محض تمام شدن کافئین در بدن ، خستگی مضاعفی را احساس میکنید. بهتر است مشکل کمبود انرژی و خستگی را نزد پزشک درمان کنید.

کم آبی بدن

نوشیدن قهوه و چای باعث دفع آب بدن میشود. این نوشیدنی های خاصیت ادرارآور دارند. بنابراین لازم است همراه با مصرف قهوه ، آب کافی نیز بنوشید . بدن مقدار اضافه کافئین را از طریق ادرار دفع میکند.

دفع مواد معدنی

مصرف بیش از حد قهوه در طول روز بر روند جذب کلسیم، منیزیم و پتاسیم در بدن اختلال ایجاد میکند. همین امر باعث بروز بیماری های همچون، پوکی استخوان و فشار خون می شود

اختلال خواب

مصرف قهوه در ساعات پایانی روز ، موجب بی خوابی و اختلال در خواب میشود. چرا که قهوه ذاتا ایجاد انرژی و تمرکز میکند و نوشیدن آن قبل از خواب ، باعث فعالیت بالای مغزی و بدنی میشود.