اگر به قهوه و عطر و طعم های آن علاقه مند هستید، بهتـر است از قهوه هایی که مدت زمان زیادی از پودر شدنشان می گذرند استفاده نکنید؛ چرا که هر چه مدت بیشتـری از آسیاب کردن قهوه بگذرد، بیشتـر عطر و طعم های خود را از دست می دهد. یک نوشیدنی خوب قهوه حاصل یک عصاره گیری خوب از دانه های با کیفیت قهوه است. مقدار قهوه و درجۀ آسیاب کردن آن، در عصاره گیری قهوه به شدت تأثیر می گذارند. آب داغ باید با سطح قهوه تماس داشته باشد و هر چه سطح تماس بیشتـر باشد، میزان موادی که در آب حل یا معلق می شوند، بیشتـر خواهند بود.
هر چه آسیاب قهوه ریز تر شود، سطح تماس قهوه با آب بیشتـر می شود و در نتیجه قهوه بیشتـر عصاره گیری خواهد شد. هر چه آسیاب قهوه درشت تر شود، سطح تماس قهوه با آب کمتـر می شود و قهوه هم کمتـر عصاره گیری خواهد شد. شوری و ترشی بسیار به معنای عصاره گیری کم و تلخی و گسی بسیار زیاد هم به معنای عصاره گیری بسیار است. توجه داشته باشید که در هنگام تنظیم درجۀ آسیاب، میزان (گرم) قهوه را تغییر ندهید.
انوع مختلف آسیاب با کارکرد ها و قیمت های متفاوتی تولید شده اند که هر کسی بنا بر استفادۀ خودش، می بایست آسیاب مورد نظرش را خریداری کند. بیشتـر کافه داران و قهوه فروشان می دانند که بهتـر است چه آسیابی خریداری کنند، اما به عنوان یک مصرف کنندۀ خانگی قهوه، چگونه باید آسیاب مورد نظرمان را خریداری کنیم؟ آسیاب ها عمدتاً دو دسته اند: 1- آسیاب دستی و 2- آسیاب برقی
در آسیاب های دستی نیروی مورد نیاز برای آسیاب کردن قهوه توسط دست و بازوی انسان تأمین می شود، پس زمان بیشتـری طول میکشد تا مقدار قهوۀ مورد نیاز را آسیاب کنند؛ به همین جهت برای مصارف کم و خانگی مناسب هستند. همینطور آسیاب های دستی قیمت پایین تری دارند، چرا که موتور الکتـریکی ندارند و آسانتـر تولید می شوند. میزان آسیاب کردن بیشتـر آسیاب های دستی از درشت تا ریز را می توان تغییر داد.
آسیاب های برقی در زمان کمتـری و با سرعت بیشتـری، میزان بیشتـری از قهوه را آسیاب می کنند. پس موجب صرفه جویی در زمان می شوند و راندمان کاری را در کافه ها و قهوه فروشی ها سرعت می بخشند. عمدتاً گران تر از آسیاب های دستی اند و بسته به کارکرد، قدرت، طراحی و برندهایشان می توانند قیمت های متفاوتی داشته باشد. آسیاب هایی که در تصویر بالا می بینید از جمله آسیاب های برقی هستند که برای منازل و اداره ها هم مناسب هستند.